Greuther Fürth futbolcularından Oualid Mhamdi’nin yer aldığı Temmuz 2023 tarihli bir video sosyal medyada viral oldu.

Temmuz 2023’te Fas’la U23 Afrika Kupası’nda finali kazandıktan sonra sağ eliyle “Allahu Ekber” diye bağırarak kafa kesme hareketini yapıyor. Alman basını, bu ifadenin ‘siyasi ve şiddet yanlısı İslamcılıkta da sıklıkla kullanılan bir ifade’ olduğunu dile getirdi.

Greuther Fürth, 1 yıl sonra ortaya çıkan videoya hemen tepki gösterdi. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada Mhamdi özür diledi:

Bunu neden yaptığımı ben de söyleyemem, ‘kafa kesme’ hareketine bir gönderme olması amaçlanmamıştı. Çok üzgünüm ve sizi temin ederim ki bunun hiçbir anlamı yoktu. Sadece takımımız kazandığı için mutluydum. Bunun yanlış anlaşılabileceğini anlıyorum ve bunun için özür dilemek istiyorum.

Mhamdi’nin şu an için Fürth’ten ihraç edilme korkusu yok ancak yine de kulüp tarafından para cezasına çarptırılacak. Kendisi de Faslı olan Fürth menajeri Rachid Azzouzi (53) ise şunları söyledi:

Yonca yaprağımız açık değerleri temsil ediyor ve bu değerler hepimiz tarafından korunmalı. Halkın gözü önündeyiz ve rol model olma işlevimiz var, dolayısıyla bu tür hareketler kesinlikle kabul edilemez ve bu nedenle Oualid’e gereken cezayı verdik.

Kaynak: Sözcü