Copa Libertadores son 16 turunda, Uruguay ekibi Nacional ile Brezilya temsilcisi Sao Paulo arasında oynanan karşılaşmada korkutan bir olay yaşandı. Maçın 83. dakikasında Nacional oyuncusu Juan Izquierdo, Morumbi Stadyumu’nda aniden yere yığılarak bilincini kaybetti.

İkinci yarıda sakatlanan Coates’in yerine oyuna dahil olan 27 yaşındaki Uruguaylı savunma oyuncusuna saha içinde acil tıbbi müdahale yapıldı ve ardından hastaneye kaldırıldı. 

Sosyal medyada Izquierdo’nun entübe edilerek yoğun bakıma alındığına dair iddialar hızla yayılırken, Nacional kulübü bu iddiaları yalanladı. 

Kulüpten yapılan açıklamada, “Juan Izquierdo, Sao Paulo ile oynanan maç sırasında kalp ritim bozukluğu yaşamıştır. Albert Einstein Hastanesi’nin CTI bölümünde tedavi altındadır. Durumu stabil ve gözlem altında tutulmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Sao Paulo, Damian Bobadilla ve Jonathan Calleri’nin attığı gollerle Nacional’i 2-0 mağlup ederek çeyrek finale yükselirken, ilk maçta Uruguay’da alınan 0-0’lık beraberliğin ardından rakibini turnuvanın dışına itti.

Kaynak: Sözcü