Süper Lig’in son iki sezonuna damga vuran Galatasaray, 2024 25 sezonuna da tüm sıkıntılara rağmen iyi başladı.

Süper Kupa’daki ağır yenilginin ardından çabuk toparlanan sarı-kırmızılılar, Okan Buruk’un 100. kez kulübede olduğu karşılaşmada Konyaspor gibi zorlu bir deplasmandan 2-1’lik galibiyetle döndü. Galatasaray, Okan Buruk idaresinde ilk kez sezona 2’de 2 ile başladı. Üstelik üç yeni transferin sınırlı süre aldığı dönemde.

Her şeye karşı Galatasaray’ın artıları, eksilerinden fazla…

GALATASARAY’IN ARTILARI

Yıldızlar çabuk form tuttu: Mauro Icardi ilk kez sezon öncesi hazırlık kampı yaptı. Sezona 1 gol-1 asistle başladı. Batshuayi, Torreira, Mertens istekli.

Kerem ve Barış’ı kazandı: Ayrılık dedikodularına rağmen Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper’den verim alındı. İkilinin motive hali Okan Buruk’u mutlu etti.

Sezon açılışı kayıpsız: Daha önceki iki sezona yavaş başlayıp sonra vites artıran Galatasaray, lige bu kez kayıpsız girdi. Kazanma alışkanlığı takıma yerleşti.

GALATASARAY’IN EKSİLERİ

Zaha-Ziyech yine kayıp: İki maliyetli yıldız Zaha ve Ziyech yine sezona kötü başladı. Zaha gitmek istiyor. Ziyech de takım seviyesinin gerisinde.

Savunma oturmadı: Üç resmi maçta da gol yendi. Kanat bekleri sallantıda. Stoperler oturmadı. Sanchez yokken Young Boys maçı korkutuyor.

Kaynak: Sözcü