Göztepe-Fenerbahçe maçını canlı olarak Sözcü Spor’dan takip edebilirsiniz… Şampiyonlar Ligi aşamasına veda eden ve UEFA Avrupa Ligi’ne kalan Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in ikinci hafta karşılaşmasında Göztepe’ye konuk oluyor.

Ligin ilk haftasında Adana Demirspor’u 1-0 mağlup eden Fenerbahçe hafta arasında Lille ile Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme rövanşında uzatmalara giden mücadeleden 1-1’lik sonuçla ayrılıp elenmişti. Devler Ligi macerasını geride bırakıp yüzünü lige dönen sarı lacivertliler İzmir’deki karşılaşmada 3 puan alıp yoluna bakmak istiyor. 

FERDİ KADIOĞLU KAMP KADROSUNDA

Fenerbahçe’de sakatlıklarından dolayı Lille maçında oynayamayan ve transfer görüşmeleri devam eden Ferdi Kadıoğlu ve Fred Göztepe mücadelesinin kamp kadrosunda yer aldı. Sarı-lacivertlilerde geçen sezondan cezaları bulunan Mert Hakan Yandaş ve İrfan Can Eğribayat ise bu kritik deplasmanda forma giyemeyecek.

GÖZTEPE CEPHESİNDEKİ GELİŞMELER

Diğer yandan Trendyol Süper Lig’in ilk haftasında Antalyaspor deplasmanına Göztepe ise 0-0’lık sonucun ardından 1 puana razı olmuştu. Ev sahibi ekipte sakatlığı bulunan Matsuki bu maçta forma giyemeyecek. Yeni transfer Malcom Bokele’nin ise kadroda yer alması bekleniyor. 2 yıl aradan sonra Süper Lig’e dönen Göztepe, seyircisi önünde çıkacağı ilk 90 dakikayı kapalı gişe oynayacak.

Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanacak mücadele saat 21.45’te başlayacak. Bu zorlu müsabakayı Ankara bölgesi hakemlerinden Kadir Sağlam yönetecek. Futbolseverler bu keyifli mücadeleyi beIN SPORTS 1 ekranlarından takip edebilecekler.

MAÇTAN ÖNE ÇIKAN NOTLAR

  • Fenerbahçe ile oynadığı son yedi Süper Lig maçının sadece birini kazanan Göztepe (2B 4M), tek galibiyetini Şubat 2021’de deplasmanda aldı (1-0).
  • Göztepe’ye konuk olduğu son 11 Süper Lig maçının ikisini kazanabilen Fenerbahçe (6B 3M); aldığı galibiyetlerde toplam sekiz gol atarken, puan kaybettiği dokuz karşılaşmada rakip filelere sadece yedi gol 
    gönderebildi.
  • İstanbul takımlarıyla oynadığı son beş Süper Lig maçını kaybeden Göztepe, lig tarihinde daha uzun bir mağlubiyet serisini sadece Ekim 2017-Ağustos 2018 arasında yaşadı (10M).
  • Süper Lig’e o sezon yükselen takımlara konuk olduğu son 17 maçı kaybetmeyen Fenerbahçe (15G 2B), Ocak 2021’den bu yana yaptığı 12 ziyarette puan bırakmadı.
  • Göztepe bugüne kadar Süper Lig’e yükseldiği hiçbir sezonda oynadığı ilk iç saha maçını kaybetmedi (3G 2B).
  • Süper Lig’de devam eden en uzun yenilmezlik serisinin sahibi olan Fenerbahçe (28 maç), daha uzun tek serisini yakaladığı Mart 1964-Şubat 1965 arasında kulüp rekoru kırmıştı (31 maç).
  • 2024/25 Süper Lig sezonunun açılış haftasında oynanan maçlarda en fazla faul yapan iki takım Göztepe (21)  ve Fenerbahçe’ydi (16).
  • Süper Lig kariyerindeki ilk gole kapamasını geçen hafta Antalyaspor karşısında yapan Göztepe kalecisi Arda Özçimen, daha önce forma giydiği yedi karşılaşmada toplam 20 gol yemişti.
  • Inter formasıyla Serie A’da çıktığı 69 maçta 22 gol atan Edin Dzeko, geçen hafta Adana Demirspor filelerine gönderdiği golle Fenerbahçe kariyerinde aynı sayıya 37 karşılaşmada ulaşmış oldu.
  • Jose Mourinho; Süper Lig’de genelde Werner Lorant’tan (Nisan 2002), deplasmanda ise Tomislav Kaloperovic’ten (Mart 1977) bu yana Göztepe’yi Fenerbahçe’nin başında mağlup eden ilk yabancı teknik direktör olmak istiyor.

Kaynak: Sözcü