Mutlak şampiyonluk hedefleyen F.Bahçe, yeni teknik direktörü Jose Mourinho’yla yeni sezonun startını bugün Adana Demirspor karşısında yapıyor. Avrupa’da yoluna devam eden sarı-lacivertlilerde hedef; bugün sahadan üç puanla ayrılarak hem sezona zaferle giriş yapmak hem de Lille rövanşı öncesinde moral bulmak. Ülker Stadı’nda saat 21.45’te başlayacak olan müsabakayı Atilla Karaoğlan yönetecek. Karaoğlan’ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Abdullah Bora Özkara yapacak.

MOTİVASYON İÇİN ÖNEMLİ

Teknik direktör Jose Mourinho, oyuncularından mutlak galibiyet isterken, sezonun ilk maçlarının her zaman zor olduğunun da altını çizdi. Portekizli çalıştırıcının, “Sezona iyi başlamak, galibiyetle başlamak her zaman moral motivasyonu yükseltir” dediği öğrenildi. 5 yeni ismi kadrosuna katan sarı-lacivertlilerde teknik direktör Jose Mourinho’nun Lille ile oynanan ilk karşılaşmada olduğu gibi yeni transferlerden Saint-Maximin’i ilk 11’de görevlendireceği belirtildi.

43’ÜNÜ KAZANDI

Kanarya, lig tarihindegeride kalan66 sezondakiilk hafta karşılaşmalarındaiyi birgrafik ortayakoydu. Fenerbahçe,söz konusumüsabakaların43’ünügalibiyetletamamladı.13 kez rakipleriyleberaberekalanFenerbahçe,10 da yenilgiyaşadı.

HÜCUM DEĞİŞTİ

Fenerbahçe, yeni sezonyapılanmasıkapsamındatransferdeönceliğihücum hattınaverdi. KenarlaraOğuzAydın ve Saint-Maximintakviyeleriniyapan sarı-lacivertliler,Michy Batshuayi,SerdarDursun veUmut Nayirile yollarınıayırdı, YoussefEn-Nesyrive CenkTosun’u isekadrosunakattı

KADIKÖY’DE 21’İNCİ MAÇ

Fenerbahçe,Adana Demirspor’la Kadıköy’de 20 kez karşılaştı. Söz konusu karşılaşmalarda ev sahibi ekip 14 defa kazanırken, yalnızca 2 maçta Adana temsilcisi gülen taraf oldu. Taraflar 4 mücadelede ise eşitlikle sahadan ayrıldı.

3 EKSİK BULUNUYOR

Kanarya, Adana Demirspor karşısında 3 oyuncusundan yararlanamayacak. Sarı-lacivertlilerde geçen sezondan cezaları bulunan Mert Hakan Yandaş ile kaleci İrfan Can Eğribayat, karşılaşmada forma giyemeyecek. Lugano maçında sakatlanan Fred de bugün takımını yalnız bırakacak.

EN SON 2003’TE

Fenerbahçe,ligin ilk haftasındaseyircisiönündeoynadığımaçlardakison yenilgisini2003-2004sezonundaaldı. İlk haftasındaİstanbulspor’uağırlayan sarı-lacivertliler,sahadan3-0’lık yenilgiyleayrıldı.

5’TE 4’LE BAŞLADI

Fenerbahçe, son 5 sezondailk haftamaçlarındabaşarılıbir grafik ortayakoydu.Söz konusudönemde3 maçı iç sahada,2 maçıise deplasmandaoynayansarı-lacivertliler,4galibiyet ve1 beraberlikyaşadı.

İŞTE FENERBAHÇE – ADANA DEMİRSPOR MAÇI 11’LERİ:

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Çağlar, Oosterwolde, Ferdi, İsmail, Krunic, Tadic, Szymanski, Maximin, Dzeko

Adana Demirspor: Yılmaz, Gravillon, Semih, Manev, Yusuf, Maestro, Michut, Mohammadi, Nourani, Ali Yavuz, Nongoh

CENGİZ KADRODA

Teknikdirektör Jose Mourinho, gönderilmesi yönünde rapor sunduğu ve Avrupa kadrosuna yazmadığı Cengiz Ünder’i Adana Demirspor maçının kadrosuna aldı.

Kaynak: FotoMaç