İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul’un düzenlediği Türkiye İş Bankası 46. İstanbul Maratonu için avantajlı kayıt döneminin son haftasına girildi. Dünya üzerindeki tek kıtalararası maraton olan bu eşsiz etkinlikte, erken kayıt avantajları 31 Temmuz Çarşamba günü sona erecek.

World Athletics (WA) tarafından “Gold Label” kategorisinde değerlendirilen Türkiye İş Bankası İstanbul Maratonu, bu yıl 3 Kasım Pazar günü koşulacak. Maratona katılmak isteyenler, 31 Temmuz tarihine kadar 370 TL olan avantajlı kayıt ücretinden yararlanabilecek. 1 Ağustos-14 Ekim tarihleri arasında kayıt yaptıran spor severler ise 495 TL ücret ödeyecekler.

Maratonda 42K kategorisinde yarışmak isteyenlerin belirli kriterlere uyması gerekiyor. Katılımcıların, son iki yıl içinde Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) onaylı ve yol ölçümü yapılmış bir 42K koşusunu 6:20 zaman diliminde veya bir 21K koşusunu 3:25 zaman diliminde tamamlamış olmaları gerekiyor. Bunun yanı sıra, son bir yıl içinde TAF onaylı ve yol ölçümü yapılmış herhangi bir 15K koşusunu 2:15 zaman diliminde bitirenler de maratona katılabilecekler.

Türkiye İş Bankası 46. İstanbul Maratonu, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişinden başlayacak ve Sultanahmet Meydanı’nda son bulacak. Geçen yıl Kenyalı atletler yarışa damgasını vurmuş, erkeklerde Panuel Mkungo (2:10:35) ve kadınlarda Beatrice Cheptoo (2:27:09) birinci olmuştu.

Kaynak: Sözcü