Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksek Yıldırım, TFF başkanlık seçimine dair görüşlerini paylaştı.

Seçimi kazanacak başkan adayının ‘belli gibi’ olduğunu söyleyen Yıldırım, kulüplerin seçim sürecindeki tutumunu değerlendirdi.

TFF’nin önce MHK’deki sorunu düzeltmesi gerektiğini söyleyen Yıldırım, harcama limitleri hakkında eleştiride bulundu. 

Yüksek Yıldırım’ın açıklamaları: 

“Herkesin kafası karışık. Son dönemde tek adayla giriliyordu, herkes rahattı. İki aday olunca herkes bölündü. Ben bir havayı kokladım, kazanacak başkan adayı belli gibi. Ancak şimdi açıklamayayım.”

“FENERBAHÇE DİK DURDU”

“Bazı kulüpler dik durdu, Fenerbahçe gibi… Galatasaray farklı bir çizgi izledi. Bir eleştirdi, sonra geri adım attı, o işler düzelince… Beşiktaş’ın başkan seçiminden sonra, Hasan başkanı çok seviyorum, onlar da daha ılıman ve yapıcı politika izlediler. Anadolu takımlarında bunu pek göremiyorsunuz. Birçoğu maalesef seçilirken destekli ya da aday olurken birileri tarafından önerildiği için onlar çok proaktif olamıyorlar. Bunun iyi mi, kötü mü şu an benim işim değil ama Samsunspor olarak bizim duruşumuz var. Biz geçmişte yanlış yönetilmelerden dolayı kulüp zarar gördü. Bursaspor’un, Eskişehirspor’un yaşadıklarını yaşıyor olacaktı. Ama ben elimi değil, vücudumu taşın altına koydum. Türkiye’de tek borcu olmayan kulüp Samsunspor diyebilirim.”

“MHK’DEKİ SORUN DÜZELTİLMELİ”

“Birincisi kesinlikle önce Süper Lig Kulüpler Birliği’ni ve 1. Lig’in Kulüpler Birliğ iile daha yakın olunması lazım. Futbolun sahibi bizleriz. Her şeyin parasını veriyoruz ama futbolu TFF yönetiyor. Birisi bir şey söyleyince ceza yiyor. Başkanların ceza yememesini istiyorum, yakışmıyor. Bu Disiplin Kurulu cezaları ağır oluyor. MHK hepimizin problemi, bunu ortak çözmemiz lazım. Bununla ilgili TFF çalışma yaptı ama uygulamaya koymadı. Tüm ülkelerde hakem problemi var. Ama az. Biz bunu aza indireceğiz. Bizim hakemlerimiz yurt dışında baskı yemeyince maç yönetiyorlar. Burada onlara ne deniyor bilmiyorum ama stres altında maça çıkıyorlar, bildiklerini yapamıyorlar. Stres altında taraf olmuş gibi gözüküyorlar.”

“İNANMIYORUM, SABUNLANMIŞ!”

“Bir aydır söylüyorum, harcama limitleri açıklandı, nasıl hesaplandı? ‘Kulüpler bilanço yolladı’ diyorlar. Bunu kim denetliyor kardeşim? İnanmıyorum, sabunlanmış. Bu kadar iddialı. Biz dürüstçe açıkladık, borcu olmayan takımım. Ama harcama limitinde en alttan üçüncüyüz. Kasımpaşa Avrupa’ya gidecek en az limit, nasıl oluyor bilmiyorum. Sonra Gaziantep ve sonra Samsunspor. Teknik olarak iflas etmiş büyük kulüpler ama bakıyorsun harcıyorlar. Fransa’da Bordeaux borcunu ödeyemedi, amatöre düşürüldü. Haydi aynısını yapsın TFF.

“BU KADAR TAKIM OLMASIN”

“Bu kadar futbol takımı olmasın. Açık söylüyorum. Belediye takımları var, amatörler falan. Biz bunu ne kadar şey yaparsak o kadar kalite artacak. Bizim kaliteye oynamamız lazım. Biz alttan yetiştiriyoruz ama arkası gelmiyor.”

Kaynak: Sözcü