Fenerbahçe’nin yaz transfer döneminde yaptığı beş takviyenin dördü Türk. Bu, kesinlikle rastlantı değil.

Sarı-lacivertliler 26 kişilik kadroda en fazla 12 yabancının yer alabileceği yeni sezona ve yabancı sayısının giderek azalacağı gelecek sezonlara hazırlık açısından elini çabuk tutuyor.

Fenerbahçe, yerli futbolcuların şampiyonluk yarışında belirleyici olmasının beklendiği döneme çok güçlü girmek istiyor. Bu isimlerin çoğu milli ve genç.

MİLLİ TAKIMIN İSKELETİ

Takıma son olarak katılan Cenk Tosun, ayrılması beklenen Umut Nayir ve A Millilerin banko stoperi Samet Akaydin dışında, Fenerbahçe’nin tüm yerlileri 30 yaşından genç.

İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci, Mert Müldür ve Ferdi Kadıoğlu gibi isimler Ay-Yıldızlıların da iskeletini oluşturuyor. Kadroya eklenen Cenk, millilerin aktif rotasyonundaki en golcü (21 gol) isim. Yenilerden Oğuz Aydın da yine milli takım rotasyonunda.

18 FUTBOLUNUN 17’Sİ MİLLİ

Sarı lacivertlilerin 18 oyunculu yerli rotasyonu hayli kaliteli. Genç Emir ve Yusuf alt yaş kategorilerinde milli takım tecrübesi yaşadı. Levent Mercan dışındaki diğer 15 ismin tamamı da A Milli Takım’a en az bir kere davet edilen isimler. Levent, Almanya U20 Takımı’nda oynasa da A takım tercihini henüz yapmadı.

YERLİLERİN YAŞ ORTALAMASI 

Fenerbahçe’nin geniş kadrosundaki 18 Türk oyuncunun yaş ortalaması 25.5. En yaşlı isim Cenk Tosun, en genci ise 18’lik Yusuf Akçiçek. 

Kaynak: Sözcü