Fenerbah.e, Allan Saint-Maximin ile anlaştı; artık imza için geri sayıma geçildi. Fransız yıldızın yarın İstanbul’da olması ve sağlık kontrolünden geçmesi bekleniyor. Suudi Arabistan Ligi’nden kiralama iznini koparan sarı-lacivertli yönetim, yapılan anlaşmaya zorunlu olmayan satın alma opsiyonunu da ekledi. St.Etienne altyapısından yetişip Monaco, Hannover, Bastia, Newcastle ve son olarak Al-Ahli’de oynayan Saint-Maximin futbolculuk dışında da ilginç özellikleri var.

TARAFTARA ROLEX VERDI

– Birçok sosyal projede yer alıyor. Burs dağıtıyor. Hastalığı bulunan miniklerle buluşuyor. Küçük taraftarlara maç bileti dağıtıyor. Bir taraftara Rolex saat bile hediye etti.

– Annesi okul müdürü babası ise üniversitede akademisyen. Çok başarılı bir öğrenci olduğundan ailesi oynamasını istememiş. İQ’su 145 olarak ölçülmüş.

– Yunan tanrılarından etkilenerek Helios isimli kendi masa üstü kutu oyununu üretti.

KARATE KİD HASTASI

– Irkçılıkla yüzleşmiş ve ırkçılık karşıtı kampanyalara destek veriyor.

– Maçlarda taktığı saç bandının nedeni Karate Kid filmini çok sevmesi.

– Japon çizgi romanı mangaları çok seviyor.

– Üç çocuğu var ve ‘Aileme iyi bir gelecek bırakmak istiyorum’ diyor.

MOURINHO’NUN ARADIĞI ÖZELLİKLER ONDA!

Saint-Maximin, özellikle Jose Mourinho’nun ısrarla istediği bir isim. Hızlı ve adam geçebilme özelliğine sahip bir kanat oyuncusunun eksikliğini hisseden Mourinho, yönetime verdiği listede Fransız yıldızı özel olarak talep etti. Premier League’de oynadığı dönemde hızı ve çalımlarıyla fark yaratıyordu.

Bunun yanında tekniği ve dripling kabiliyeti de Mourinho’da yer etmişti. Portekizli çalıştırıcı, Allan Saint-Maximin ile görüşerek Türkiye’ye gelmesi konusunda da etkili oldu.

Kaynak: Sözcü