Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Mainz 05’in, Filistin’e destek veren paylaşımı nedeniyle sözleşmesini feshettiği Anwar El Ghazi, açtığı davayı kazandı.

Alman basınında yer alan haberlere göre, Mainz İş Mahkemesi, Fas kökenli Hollandalı futbolcu Anwar El Ghazi’nin Filistin yanlısı Instagram paylaşımı nedeniyle Mainz 05 tarafından işten çıkarılmasının “geçersiz” olduğuna hükmetti.

Mahkeme Başkanı Bettina Chaudhry, El Ghazi’nin açıklamalarının ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirildiğini belirterek, futbolcunun iş ilişkisinin feshedilmesini gerektirecek bir görev ihlali olmadığını ifade etti.

Mahkeme, El Ghazi’ye aylık 150 bin avroluk maaşının ödenmeye devam edilmesine ve işe iadesine karar verdi.

Alman Haber Ajansı DPA’nın haberine göre, El Ghazi’nin 1 Kasım’da yaptığı ilk paylaşımının arkasında durduğu ve ifadelerini geri çekmeyeceğini belirttiği sosyal medya paylaşımını mahkeme değerlendirdi, ancak 15 Ekim’de yaptığı ve daha sonra sildiği “Denizden nehre Filistin özgür kalacak.” ifadesini içeren paylaşımını değerlendirmeye almadı.

Mainz 05 yönetimi, El Ghazi’nin 15 Ekim’deki paylaşımının ardından futbolcuyu kadro dışı bırakmıştı, ancak yapılan görüşmeler sonucunda El Ghazi’nin affedildiğini açıklamıştı.

Ancak El Ghazi, 1 Kasım’da sosyal medyadan “İlk yazdığım fikirlerle aynı noktadayım. Savaşa ve şiddete, masum sivil halkların öldürülmesine, ırkçılığın her türlüsüne, İslamofobi’ye, antisemitizme, Güney Afrika’daki ayrımcılığa, işgale ve baskıya karşıyım.” şeklinde bir açıklama yapmış, bunun üzerine Mainz 05 futbolcunun sözleşmesini feshetmişti.

Fas kökenli Hollandalı futbolcu, bu gelişme üzerine kulübe dava açmıştı.

Kaynak: Sözcü