Futbolun kalbi Avrupa Şampiyonası’nda atıyor ancak transfer dönemi de sürüyor ve sezonun ilk bombası için gözler Michy Batshuayi’ye çevrildi.

Çoğunlukla yedekten oyuna girdiği geçen sezon 43 maçta 24 gol atarak Fenerbahçe’ye büyük katkı veren Batshuayi, şampiyonluğu kaptırdıkları ezeli rakip Galatasaray’a çok yakın… Belçikalı futbolcunun sarı-lacivertlilerle kontratı sona erdi ve istediği takıma bedelsiz olarak imza atma hakkına sahip durumda….

Cimbom devrede ve verdiği teklif de Fenerbahçe’den daha iyi…

‘TESTTEN GEÇTİ’ İDDİASI

Galatasaray, 3 milyon Euro imza parası ile senelik 3 milyon Euro önerdi. Sarı-kırmızılıların sözleşme teklifi üç sezonluk. Fenerbahçe’nin teklifine gelirsek… Daha önce 2 milyon Euro olarak düşünülen yıllık ücreti sarı-lacivertliler 3 milyon Euro’ya yükseltti. İmza parasıyla birlikte Fenerbahçe üç sezon için 10 milyon Euro ödemeyi kabul etti; bu teklifin artırılmayacağı oyuncuya iletildi. İddiaya göre Batshuayi, Galatasaray için sağlık kontrolünden bile geçti ve kesin kararını vermek için iki gün süre istedi. Geri sayım başladı.

İLK YABANCI OLABİLİR

Süper Lig’de Beşiktaş formasıyla adım atan, son iki sezonda Fenerbahçe’de oynayan Michy Batshuayi, Galatasaray’a ‘evet’ derse tarihe geçebilir. Belçikalı yıldız, sarı-kırmızılılara ‘evet’ derse, İstanbul’un üç büyük takımında birden oynayan ilk yabancı futbolcu olacak.

Kaynak: Sözcü