Süper Lig’de İzmir’i temsil eden ve kuruluşunun 99. yılını kutlayan Göztepe, yeni müzesinin açılışını gerçekleştirdi. Sarı-kırmızılı kulüp, müzesini kulüp binasından Gürsel Aksel Stadı’na taşıdı.

Göztepe’nin tarihine ışık tutarak geleceğe rehberlik edecek şekilde tasarlanan müzenin açılışına Onursal Başkan Mehmet Sepil, CEO Kerem Ertan, Müze Müdürü Adil Artuner, Göztepe tarihinin önemli isimleri ve davetliler katıldı.

99 yıllık kulüp tarihinin kupa ve anlamlı obje koleksiyonlarını barındıran müzede, Nazım Tomak’ın Türkiye’de nadir görülen değerli oyuncak sergisi de taraftarların ziyaretine açıldı.

EFSANE MEHMET AYDIN’A VEDA

Göztepe’nin UEFA Avrupa Ligi’nin eski adı olan Fuar Şehirleri Kupası’nda yarı finale yükselen, 2 Türkiye Kupası ve 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanan efsane kadrosunun önemli isimlerinden Mehmet Aydın, 82 yaşında hayatını kaybetti. Aydın’ın cenazesi, Tire Mehmet Akif Ersoy Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından Tire Belediyesi Asri Mezarlığı’na defnedildi.

AYBERK KARAPO TRANSFERİ SES GETİRİYOR

Süper Lig’e geri dönüş hazırlıkları yapan Göztepe, Brezilyalı sol bek Djalma Silva’yı transfer ettikten sonra, 1. Lig’deki rakiplerinden Manisa Futbol Kulübü’nün 19 yaşındaki stoperi Ayberk Karapo’yu kadrosuna katmak için son aşamaya geldi.

Göztepe Sportif Direktörü Ivan Mance, geçtiğimiz günlerde Manisa FK Başkanı Mevlüt Aktan ile iki kulüp arasında işbirliği konusunu görüştü. Manisa FK altyapısından yetişen ve Ümit Milli Takım’da da forma giyen Ayberk, Avrupa kulüplerinin de ilgisini çekiyordu.

2022-2023 sezonunda A takıma yükselip direkt ilk 11’de oynamaya başlayan Ayberk, geçen sezon aralık ayında sakatlanarak ameliyat olmuş ve sezonu kapatmıştı.

Editör: Semih Furkan Kalkan

Kaynak: Sözcü