Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, başkanlık seçimi gündemi ve Galatasaray derbisinin ardından yaşananlar hakkında bir basın toplantısı düzenliyor.

Koç’un Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yaptığı açıklamalar şöyle;

“Başarılarımızla da hatalarımızla da tamamıyla yüzleştik. Hedeflerimizin henüz amaçladığımız düzeye gelmediğinin farkındayız. Tüm süreci analiz ettik, karşıdan bir gözle kendimizi kritik ettik. İlk dönemimizde Futbol takımımızda doğru yapmadığımız olmuştur. Transfer tercihlerimizle, hoca tercihlerimizle bizi sorgulayabilirsiniz. Açık yüreklilikle söylüyorum ki geçmişte yaşananlardan çok şey öğrendik, neler yapılması gerektiğini bugün çok çok daha iyi görüyoruz.”

“BU KADAR KÖTÜ OLACAĞINI BEKLEMİYORDUK”

“Gelir gelmez ekonomik duruma baktık. İyi olmadığını bekliyorduk ama bu kadar kötü olacağını beklemiyorduk. Onlar da bu duruma tam hakim değillerdi. Kimse bir kulübün finansal durumunu bu hale getirmez. UEFA’nın 2018 yayınladığı raporda Avrupa’da batmaya en yakın kulüp olarak Fenerbahçe belirtiliyor.”

“Biz bırakırken 3.5 milyar küsür borç vardı, şimdi 11’e geldi diyorlar. Bunu bu şekilde ifade etmek, muhasebe ve finans konularına çok uzak olan insanların yapacağı şey. 31 Mayıs 2018’de 3 milyar 180 milyon TL olan borcumuz, 29 Şubat 2024 itibariyle 23 milyar 650 milyon TL’ye geliyor. Hangi kurdan bakarsak bakalım Fenerbahçe’nin borcu yarı yarıya inmiştir.”

“ALACAĞIM YOK! ŞEREFSİZCE YALAN!”

“Fenerbahçe’den tek kuruş alacağım yoktur. Bunu daha evvel de söyledim. Aksini iddia eden şerefsizce yalan söylüyorlar. Bunu yazanlara değil, söyletenlere bakmak lazım. Mahsuplaşma olayı vardır, bir yönetici verir, biletten kombineden locadan düşer. Binlerce kişinin aidatı düşerdi eskiden. Bizim dönemimizde, hiçbir kuruş para mahsuplaştırılmamıştır, kulübün içine konan kaynaktan, 1 kuruş dahil.

“Fenerium, Şampiyonlar Ligi seviyesinde. Fenerium uçuyor. Tarihimizde ilk defa 500 bin üzerinde forma satışı yaptık. 2018’de 25 milyon dolar ciro, 5 milyon dolar kardı. Bugün 52 milyon dolar ciro, 25 milyon dolar kar elde etmiştir. Satış adetlerinde rekor kırıyoruz.”

“1.5 MİLYAR TL FAİZ ÖDEDİK”

“Faiz oranları eskiden yüzde 20’yken, şu an yüzde 47’den faiz ödüyoruz. Biz bu sene 1.5 milyar TL faiz ödedik. Bu sene tecrübe ettiğimiz, tüm kulüpleri paralize eden Bankalar Birliği anlaşması gelirlerimizin brütten yüzde 50’si bankalara gitti. Tüm ekonominin yüzde 50’siyle bu seneyi yürüttük.”

 “Tüm adaletsizliklere rağmen şampiyonluk şansını son haftaya taşımış bir kadro kurduk. Her açıdan tarihi bir sezon oldu. İnşallah sonu şampiyonlukla biter. Futbolda son dönemde başarılı bir istikrar sağladığımız aşikardır. Bu da geleceğe çok daha ümitle bakmamızı sağlamıştır.”

ALİ KOÇ’UN YÖNETİM LİSTESİ

Kaynak: Sözcü